Dobrodošlica načelnika

Poštovani,

dobro došli na službenu stranicu Opštine Bosansko Grahovo. Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime opštinske uprave i u svoje lično.

Vjerujem da će ova stranica kvalitetnije i transparentnije informisati stanovništvo o organizaciji i djelokrugu rada Opštine, o planovima i projektima, ali i pružiti mogućnost aktivnog sudjelovanja građana i vas posjetioca u radu lokalne samouprave, prijedlozima, kritikama, pitanjima i mogućim rješenjima, a sve u cilju veće efikasnosti same uprave.

Opština Bosansko Grahovo, kao povratnička  sredina, u  kontinuitetu radi na stvaranju uslova za razvijenu i održivu privredu, zasnovanu kao prvo  na prirodnim resursima, poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije i razvoju  turizma. Rad na privrednim mjerama sa  posticanjem preduzetništva a zatim i privlačenje investicija te rekonstrukcija, izgradnja i unaprjeđenje infrastrukture i javnih usluga naši su strateški ciljevi razvoja kojima želimo poboljšati kvalitetu života i boravka na području opštine Bosansko Grahovo.

Jedan dio navedenog je odrađen ili je u procesu realizacije, ali pred nama je još dosta posla te smo u tom pogledu otvoreni i pozdravljamo svaki oblik konstruktivne saradnje i kulturnog dijaloga koji će doprinijeti zajedničkom dobru, a opštinska uprava i ja, kao vaš načelnik, stojimo vam na raspolaganju.

Vaš načelnik

 Uroš Đuran